Ervaringen - Stichting Xenia's Wish

Ga naar de inhoud
Ervaringen van Wishers

Sinds juli 2021 zijn er al veel Wishers weg geweest met Stichting Xenia's Wish. Ook staan er dit jaar nog twee Wishers ingepland; Fieke gaat in oktober met weg en Silke gaat in november! Lees hier wie er allemaal weg is geweest met en wat ze hier van vonden.

Wisher Silke
November 2023

"Lieve mensen van Stichting Xenia's wish,
Ontzettend bedankt voor een ontspannend en zorgeloos weekend! We hebben het zó leuk gehad met z'n vijven! We zijn een middag naar Utrecht geweest en daarnaast vooral lekker gekletst en ouderwets tv gekeken zoals we vroeger deden. Het was fijn om eindelijk weer eens met zijn vijfjes te zijn en met het idee dat de vorige scan goed was konden we ook écht even van de tijd genieten.
Lieve groeten"

Wisher Fieke
Oktober 2023

"Ik ben Fieke, 19 jaar. Toen ik op de middelbare school zat had ik vage klachten en na 1,5 jaar pas kwamen we er achter dat ik een tumor had in de oogzenuw.  Inmiddels moet ik leven met de schade die de tumor en behandelingen hebben aangericht. Van een normale puber werd mijn leven ineens helemaal anders. Voor mij zijn veel dingen niet weggelegd.  
Ik vind het heel erg leuk om met vriendinnen iets te doen. Vaak hebben zij het erg druk met vanalles en is het lastig om iets af te spreken. Ook op vakantie in het buitenland met vriendinnen is iets te veel, door mijn energie en de berg medicatie die ik dagelijks neem. Een weekendje weg in Nederland is voor mij met vriendinnen dan ook erg leuk iets om op te verheugen en naar toe te leven."

Wisher Mette
April 2023

"Ik ben Mette en ik heb een hersentumor op mijn hersenstam. Op dit moment heb ik behandelingen in Utrecht. Het lijkt mij erg leuk om met vriendinnen weg te gaan en hierdoor even zonder ouders een weekend te “feesten”. Gelukkig is dit mogelijk via Xenia’s wish. Hier ben ik erg dankbaar voor."

Wisher Shamara
Maart 2023

"Toen ik 21 jaar was kreeg ik de diagnose botkanker, hierna volgde een vervelende tijd. Veel mensen, waaronder ik, denken altijd dat chemotherapie alleen fysiek heel zwaar is. Toen ik aan chemotherapie begon ervaarde ik ook hele andere problemen. Mentaal was het zwaar maar op sociaal vlak was het ook ontzettend zwaar. Heel veel mensen gaan opeens niet meer met je om, vrienden nodigen je niet meer uit want “je kan toch niet”. Ik denk dat ik dat stukje het zwaarste vond. Ik ontmoette lotgenootjes en ik zag een aantal keer Stichting Xenia’s Wish voorbij komen en toen dacht ik aan de vriendinnen die er altijd voor me zijn geweest, en dat nog steeds zijn. Het leek me zo fijn om dit rot jaar af te sluiten met de mensen die er zo voor me zijn."

Wisher Laura
Januari 2023

"Afgelopen maand kwam ik Xenia's Wish tegen. Met een lach en een traan heb ik samen met mijn vriendinnen over Xenia's leven en wens gelezen. Wat is deze stichting ontzettend mooi en bijzonder. En ook precies hetgeen wat we nodig hebben in zo een moeilijke tijd; een weekend er tussenuit en nieuwe herinneringen maken. In zulke tijden ben je zelf niet echt in staat om zoiets te organiseren en dat er dan een stichting is die dit voor je wilt regelen is geweldig. Mijn vriendinnen zijn de liefste en ik kijk er enorm naar uit om met elkaar er een onvergetelijke tijd van te maken."

Wisher Lisa
December 2022

Lisa en haar vriendinnen zijn gek op spelletjes spelen met een hapje en drankje erbij en kunnen dat het hele weekend doen samen. Lieve Lisa, wij zijn onder de indruk van jouw levensverhaal en hebben onwijs veel respect voor jou. Zo vrolijk en sterk zijn terwijl je al zoveel meegemaakt hebt. Wat een stoere meid!!

Wisher Marte
September 2022

"We hebben een super weekend gehad met z'n drietjes, er was echt tijd voor fijne gesprekken, lekker high tea'en, het leven vieren en dat we gezond zijn. Ik besef me des te meer hoe blij ik met ze ben en dat ze er altijd voor me zijn (geweest). Alles was ook zoo goed geregeld. Heel erg bedankt namens ons aan heel Xenias Wish"

Wisher Louise
September 2022

"Hallo iedereen, ik ben Louise, 19 jaar en kom uit Leuven in Belgie. Ik was 18 jaar en net begonnen aan het studentenleven toen ik mijn diagnose kreeg. Na maanden vol chemo’s, bestralingen en operaties ben ik vandaag in remissie. Hoewel dit natuurlijk fantastisch is en ik heel dankbaar ben, ben ik nogsteeds elke dag bezig met revalideren en bekomen van alles wat mijn lichaam heeft moeten doorstaan. Ook op sociaal vlak heeft dit veel impact gehad, want door de pandemie kon en mocht ik mijn vrienden maar heel beperkt zien. Daarom ben ik super enthousiast dat ik dankzij Stichting Xenia’s Wish een weekendje weg kan, gezellig met mijn vriendinnen ontspannen. Ik kijk hier enorm naar uit en ben dankbaar dat er initiatieven zoals deze bestaan voor zieke jongeren."

Wisher Daan
Augustus 2022

"Ik wil jullie heel erg bedanken voor het geweldige weekend weg met mijn vrienden! Het was echt super geregeld en we hebben allemaal enorm genoten. Ik natuurlijk het meeste ;-). We noemden dit weekend weg “mijn examenreis” en al mijn verwachten van dit weekend weg zijn meer dan 100% overtroffen. We verzamelden bij mijn huis om vanaf daar met een auto weg te gaan. En opeens kwam er een geweldige verassing. Er stond een hele vette Porsche voor de deur. Ik werd gewoon apart in de super snelle Porsche gebracht naar het huisje!
Ik heb het in tijden niet zo leuk gehad. Het was echt super om eindelijk weer eens leuke dingen te doen met mijn vrienden. Ik heb hierdoor echt dubbel en dwars leuke herinneringen ingehaald! Geweldig wat jullie doen en dat er een stichting zoals jullie bestaat."

Wisher Laura
Juni 2022

"Wat mooi dat de stichting Xenia’s Wish bestaat, we hebben ontzettend genoten en ik ben helemaal tot rust gekomen. Bedankt!"

Wisher Milan
Mei 2022

"Hallo lieve mensen van Xenia's Wish, In 2019 heb ik na een lange ziekenhuisopname de diagnose Multicententrische Castleman disease gekregen. Een nogal zeldzame aandoening die een mix is tussen een auto-imuun ziekte en kanker. Door deze ziekte kon ik heel lang niet naar school en heb ik mijn eindexamen niet kunnen maken. De vrienden van school toen, zie ik nog steeds en hebben mij altijd gesteund. Daarom vond ik het leuk om hun mee te nemen om met zijn allen nieuwe herinneringen te maken. Dit is heel goed gelukt, we hebben heel veel leuke dingen gedaan, zelfs gewinkeld! Het was een ontzettend leuk park, we hebben er gebowld, gezwommen en lekker gegeten bij de brasserie. Een weekend waarin we veel gelachen hebben. Super bedankt dat wij dit mee mochten maken."

Wisher Luke
Januari 2022

"Ondanks het ernstig ziek zijn, genoten we al van de voorbereiding, we hebben veel spelletjes gespeelt, een keer zijn we buiten het park geweest en aangepast aan mijn energie. Het ontbijt was top, Dank!"

Tot onze grote spijt is Luke kort na zijn vriendenweekend overleden.

Wisher Eva
Januari 2022

"Fijn om even op te laden met vriendinnen, die me erg dierbaar zijn maar waarvoor ik soms geen energie heb, daarom was dit uitje zo fijn, ik voelde me niet ziek en we hebben mega veel gelachen. Precies waar dit uitje voor bedoeld was. Ik voel me fysiek wat beter nu. Dank aan een volger die me opgaf."

Wisher Dilan
Juli 2021

"Ik ben Dilan, ik heb leukemie en ben bezig met mijn behandeling. Ik was afgelopen weekend de wisher voor het geweldige weekend in RCN Het Grote Bos. Dankzij de stichting Xenia’s wish heb ik 4 super dagen gehad. Ik heb heerlijk kunnen uitrusten en bijna kunnen vergeten dat ik ziek was. Het idee om ervoor te zorgen dat zieke jongeren een weekend weg kunnen, is erg mooi van jullie. Heel erg bedankt hiervoor. Het voelde echt super goed, vorige zomer lag ik in het ziekenhuis en verheugde ik op een weekendje weg wat niet haalbaar was. Dankzij jullie heb ik super leuke dagen meegemaakt met me vriendinnen. Ik wil je nogmaals erg bedanken, het was super."
Volg ons
Contact
Stichting Xenia's Wish
Loveren 10
5111 TB Baarle - Nassau
bestuur@stichtingxeniaswish.nl
IBAN: NL86 RABO 0362 5071 98
t.a.v. Stichting Xenia's Wish
Terug naar de inhoud